GROENE Energie van Energyzero

Onze visie

EnergyZero hecht veel waarde aan duurzaamheid. Wij streven ernaar om een échte impact te maken op het milieu. Hierop hebben wij ons businessmodel aangepast. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de enige manier om de klimaatdoelstellingen te behalen, is door met z'n allen minder energie te verbruiken. Daarom rekenen wij geen marges boven op onze energietarieven, maar kopen onze klanten energie tegen inkoopprijzen bij ons in. Aangezien wij geen geld verdienen aan het energieverbruik van onze klanten, kunnen wij ons volledig inzetten in het ontwikkelen van slimme energieoplossingen waarmee onze klanten slimmer energie verbruiken. En dat tegen het laagste tarief.

GROENE STROOM

Veel energieleveranciers leveren groene stroom aan hun klanten. Het is alleen belangrijk om te weten hoe groen die stroom daadwerkelijk is. Het overgrote gedeelte van de stroom in Nederland is namelijk grijs. Energieleveranciers kunnen deze stroom "vergroenen" door hier GVO's (Garanties van Oorsprong) voor te kopen. Dit zijn certificaten waarin wordt aangegeven hoeveel kWh stroom waar in Europa is opgewekt uit duurzame energiebronnen, die energieleveranciers kunnen kopen. EnergyZero gaat hierin nog een stap verder. Hoewel we voor onze stroom GVO's aanschaffen, kopen we de stroom ook direct bij de bron in. In ons stroometiket laten we je zien uit welke bronnen onze stroom komt.

Ieder jaar voert de Consumentenbond in samenwerking met WISE en Natuur & Milieu een onderzoek uit naar de mate waarin energieleveranciers duurzaam zijn. In hun onderzoek van 2020 is EnergyZero als één van de groenste energieleveranciers uit de bus gekomen, met een score van 9,8. Ieder jaar streven we ernaar om de hoogst mogelijke beoordeling te ontvangen.

CO₂-gecompenseerd gas

De meeste energieleveranciers leveren aardgas als gasproduct, omdat er helaas nog geen aanbod is voor biogas in Nederland. Desondanks willen wij de impact op het milieu zoveel mogelijk verkleinen om daarmee een rol te spelen in de energietransitie. Daarom bieden wij onze klanten CO₂-gecompenseerd gas aan dat met de Goldstandard gecertificeerd is. Dit houdt in dat wij investeren in Goldstandard compensatieprojecten, zoals windparken, zonneparken en bosgebieden. Wij geven de organisatie achter Goldstandard door hoeveel gas er in een bepaalde periode door al onze klanten verbruikt is, waarna dat verbruik wordt gekoppeld aan een project. Deze projecten kunnen veranderen, omdat ieder project slechts een bepaalde hoeveelheid CO₂ kan compenseren. Momenteel is EnergyZero gekoppeld aan een windpark in Portugal, waarmee we de volledige CO₂-uitstoot voor gas van ons klantenbestand compenseren.