LeasePlan Energy

Slim laden

De CO2-uitstoot niet alleen met een elektrisch wagenpark, maar ook via slim  laden collectief naar beneden brengen? Zodat we niet alleen minder uitstoten,  maar ook beter gebruik maken van het net én tegelijkertijd besparen? Het kan.

Met een vloot aan elektrische auto’s was het zelf aanbieden van groene stroom  een meer dan logische volgende stap voor LeasePlan Nederland. In combinatie  met een Allego laadpaal biedt LeasePlan Energy haar klant dan de mogelijkheid  om hun auto voor de deur te laden op het moment dat groene stroom het  goedkoopst en best beschikbaar is. Via een app wordt namelijk bepaald wanneer  het aanbod groene stroom het hoogst is. Zo besparen ze zowel geld op hun  brandstof (de energie) én dragen ze bij aan het verminderen van CO2-uitstoot  van het elektrische wagenpark.

Powered by EnergyZero

Wij ontwikkelden nieuwe software die het mogelijk maakt om het specifieke verbruik van de laadpaal los te koppelen van het thuisverbruik. Dit stelt LeasePlan Energy in staat om bijvoorbeeld energie vanuit de accu terug het net op te gooien wanneer het net gestabiliseerd moet worden of de prijs voor energie bijvoorbeeld hoog is. Maar geeft ook de mogelijkheid om voor de elektrische rijder zelf, inzicht te krijgen in zijn brandstofgebruik. Iets wat tot nu toe niet mogelijk was.

Meer over Leaseplan

Benieuwd hoe we jouw business kunnen verrijken?