Flexcontract

Het flexibele energiecontract van EnergyZero hanteert flexibele uurtarieven. Dit is niet alleen heel voordelig, maar ook de meest eerlijke en transparante manier om jou te laten zien wat jouw energieverbruik kost. EnergyZero wil geen geld willen verdienen aan jouw energieverbruik. Op die manier kunnen wij jou juist helpen om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen. Op basis van flexibele energietarieven kunnen wij jou het beste ondersteunen om dat doel samen te gaan bereiken.

Dagelijks inzicht in je energie en kosten

Met het Flexcontract van EnergyZero betaal je elke maand een vast bedrag als voorschot op jouw energiekosten. Elke dag laten we jou zien wat jouw energieverbruik heeft gekost en hoeveel jij nog over hebt van jouw maandbudget. Op deze manier krijg je goed inzicht hoe en wanneer jij energie verbruikt en wat de energiekosten zijn. Nooit meer onaangename verrassingen op de jaarrekening, omdat jij al precies weet hoe jij ervoor staat.

Teruglevering

Als je zelf energie opwekt, zijn er momenten dat je minder verbruikt dat dat jouw energievoorziening opwekt. Op die momenten lever je terug aan het elektriciteitsnetwerk. Je dient dat van te voren te melden aan de netbeheerder in jouw regio. Jouw terug geleverde kWh’s worden uiteindelijk op de jaarnota verrekend volgens de salderingsmethode. Dat betekent dat na een jaar jouw afgenomen elektriciteitsverbruik verminderd wordt met jouw terug geleverde hoeveelheid kWh’s. Heb jij over een heel jaar meer terug geleverd dan je hebt verbruikt, dan krijg je bij ons flexcontract over dat deel het gemiddelde uurtarief van het afgelopen jaar per kWh terug.

Overstappen en wettelijke bedenktermijn

EnergyZero regelt voor jou de volledige overstap van je oude energieleverancier naar EnergyZero. Je hoeft daar helemaal niets voor te doen. Voor elke succesvolle aanmelding bij EnergyZero heeft de klant een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Daarom zullen wij je ook pas op de 15e dag na het afsluiten van de overeenkomst gaan leveren. EnergyZero verzorgt geen spoedaansluitingen. Download het modelformulier voor ontbinding als je je bedacht hebt en stuur ons een e-mail.