Vrije energiekeuze aan de laadpaal

Pilot-project voor e-rijders in Arnhem start in februari 2019


Arnhem, 31 januari 2019 – Zelf een energieleverancier kiezen voor de laadsessies van je elektrische auto. Vanaf begin januari is dit mogelijk voor e-rijders in Arnhem die privé een elektrische auto rijden. Allego start in samenwerking met EXE, EnergyZero, Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie een pilot met het nieuwe laadconcept; de open laadinfrastructuur.

Deelnemers krijgen de keuze tussen drie energieleveranciers: Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie. Zodra zij een keuze hebben gemaakt, krijgen zij een pasje waarmee ze voortaan bij iedere openbare laadpaalvan Allego inde gemeente Arnhem kunnen laden met de energie van de gekozen leverancier.

De open laadinfrastructuur-pilot duurt circa zes maanden. Bij succes wordt het concept ook op andere plekken verder uitgerold. Dit houdt in dat de keuze aan leveranciers wordt uitgebreid, maar ook dat er wordt gekeken op welke andere plaatsen het kan worden ingezet.

Het is op dit moment niet mogelijk om bij een openbare laadpaal voor een energieleverancier te kiezen. De huidige wet schrijft voor dat voor iedere aansluiting op het energienet er één leverancier verbonden moet zijn. E-rijders krijgen dan ook bij een laadsessie automatisch de energie van de leverancier die een contract heeft afgesloten met de exploitant van de betreffende laadpaal. Met de pilot in Arnhem willen de bovengenoemde partijen hier verandering in brengen.

“Net zoals iedereen zelf een energieleverancier kan kiezen voor hun woning, willen we e-rijders ook een keuze bieden bij het laden van hun elektrische auto”, zegt Harold Langenberg, Managing Director Beneluxbij Allego. “Het bieden vanvrije energiekeuze zorgt ervoor dat de e-rijder uit meer productcombinaties kan kiezen. Dit zien we als een belangrijke stap om een transparantere markt te realiseren.

 

Kijk voor meer informatie op www.openlaadpaal.nl


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbericht EnergyZero, 31-01-2019


NIET VOOR PUBLICATIE

Meer informatie over EnergyZero Groep?  Voor meer informatie en vragen over EnergyZero kan je contact opnemen met Auke Ferwerda, managing director EnergyZero Groep, auke.ferwerda@energyzero.nl of 010-3074890. EnergyZero Groep is gevestigd aan het Stationsplein 45 A4.204 in het Groothandelsgebouw te Rotterdam.