ANWB gaat groene energie leveren tegen kostprijs

Rotterdam, 15 juni 2021 – De ANWB introduceert ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen de werkelijke kostprijs. Abonnees betalen allemaal hetzelfde eerlijke en transparante tarief, dat ook op langere termijn eerlijk blijft.

De toekomst is elektrisch: niet alleen thuis, bij het fietsen, op de scooter of step, maar ook bij het autorijden. Naar verwachting rijden er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s. Wij gebruiken de komende jaren steeds meer stroom. Dat zorgt voor extra belasting van het elektriciteitsnet en vraagt om investeringen, die we met z’n allen betalen. De ANWB vindt het belangrijk dat we dat duurzaam doen. ANWB Energie benut juist de beschikbare groene stroom uit wind- en zonne-energie en maakt die toegankelijk tegen een eerlijk en transparant tarief. De ANWB wil hiermee de overstap naar elektrisch voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken én houden.

Met ANWB Energie ontvang je thuis gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas tegen de werkelijke kostprijs. Die is dynamisch: de stroomprijs verschilt per uur, de prijs van gas per dag. ANWB Energie werkt met een abonnement, maar zonder winstmarge op verbruik en onnodige opslag, en is maandelijks opzegbaar zonder boete. En als je je stroomverbruik verplaatst naar minder drukke momenten op het elektriciteitsnet, bespaar je dus extra. Want steeds vaker zijn dat juist de momenten dat er werkelijk volop wind- en zonne-energie op het net is. Goedkoper én nog groener.

ANWB Energie is er voor iedereen, met of zonder elektrische auto. Zelfs als je thuis gewoon energie blijft verbruiken zoals je dat nu ook doet, ben je jaar in jaar uit gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief. Ga je wel elektrisch rijden en thuis laden buiten de drukke uren, dan kun je alleen maar extra besparen.

Onze ambitie is dat de elektrische auto het stralend middelpunt wordt van onze duurzame energievoorziening. Een volle autobatterij van 64kWh is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als eigen energieopslag. Op momenten dat er veel vraag is, kun je dan zelfs energie leveren aan de buren of verkopen op het stroomnet. Miljoenen elektrische auto’s die samen een energiecentrale van 2030 vormen, van onze ANWB-leden zelf. Is het nu al zover? Nee, maar samen willen we ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt. ANWB Energie is een eerste stap om onze ambitie te realiseren.

ANWB Energie is een pilot in samenwerking met EnergyZero.

BEKIJK DE website


Over EnergyZero
EnergyZero staat aan het front van een nieuwe energiewereld. We zijn een ambitieus energieplatform dat met een vernieuwend businessmodel en slimme samenwerkingen de energietransitie wil versnellen. Want traditionele verdienmodellen op basis van energiegebruik werken de transitie naar een duurzame wereld juist tegen. Waarom verdienen aan energieverbruik als we allemaal juist minder moeten en willen uitstoten?

EnergyZero biedt Energy-as-a-Service: we maken de energiemarkt in Nederland toegankelijk voor organisaties die met de inzichten in energieverbruik en energieproductie bestaande en nieuwe producten en diensten kunnen (door)ontwikkelen die bijdragen aan het versnellen van onze energietransitie.

De grootste winst zit in duurzame oplossingen, niet in de marge op een kilowattuur of kubieke meter. De partners van EnergyZero investeren in de toekomst van hun organisatie én van onze maatschappij.

Ook energie tegen inkoopprijs en met dynamische uurprijzen aanbieden?

Dit is hoe

EnergyZero neemt app Laadje voor duurzaam laden Tesla’s over

Het Nederlandse EnergyZero maakt bekend dat het de overname van het bedrijf achter de app Laadje heeft afgerond. Met de overname van Laadje is EnergyZero, specialist op het vlak van dynamische uurtarieven, in staat om zijn dienstverlening verder uit te breiden.
Lees verder…

Eindelijk privé en zakelijke energie gescheiden voor thuiswerkende zzp-ondernemers

Vandaag introduceert Mijndomein Energie de Energiesplitter. Het is nu mogelijk om als zelfstandig ondernemer, die in deze tijd veel al thuis werkt, de groene energie van Mijndomein Energie te splitsen via het particuliere energiecontract. Het zakelijke verbruik komt op een aparte factuur, terwijl alle voordelen van een particulier energiecontract blijven bestaan.
Lees verder…

EnergyZero: één van de duurzaamste energieleveranciers van Nederland

Uit het Onderzoek Duurzaamheid Stroomleveranciers dat jaarlijks wordt uitgevoerd door de Consumentenbond i.s.m. WISE en Natuur & Milieu is EnergyZero als één van de groenste energieleveranciers uit de test gekomen. We steken zelfs met vlag en wimpel uit boven grote namen als Greenchoice en Vandebron op het gebied van duurzaamheid. De inkoop en levering van onze stroom is beoordeeld met een cijfer van 9,8!
Lees verder…