EnergyZero:
één van de duurzaamste energieleveranciers van Nederland

Rotterdam, 1 december 2020 – Uit het Onderzoek Duurzaamheid Stroomleveranciers dat jaarlijks wordt uitgevoerd door de Consumentenbond i.s.m. WISE en Natuur & Milieu is EnergyZero als één van de groenste energieleveranciers uit de test gekomen. We steken zelfs met vlag en wimpel uit boven grote namen als Greenchoice en Vandebron op het gebied van duurzaamheid. De inkoop en levering van onze stroom is beoordeeld met een cijfer van 9,8!

Groene stroom

EnergyZero hecht veel waarde aan duurzaamheid en we nemen hierin ook onze verantwoordelijkheid. Als leverancier is energie groen wanneer er GVO’s voor zijn ingekocht. Dit zijn certificaten waarmee stroom vergroend kan worden; ook wanneer het eigenlijk grijze stroom betreft. Maar wij zijn verder gegaan en hebben voor alle ingekochte stroom ook PPA’s geregeld. Dat betekent dat wij energie direct bij de bron hebben ingekocht. Groener kan bijna niet!

CO₂-gecompenseerd gas

Veel energieleveranciers, waaronder wij, maken gebruik van grijs gas. Hoewel stroom inmiddels wel uit groene bronnen gewonnen wordt, is er een gebrek aan een gelijkwaardige variant voor gas. Zolang we nog niet van het aardgas af zijn, vormt CO₂-gecompenseerd gas een goed alternatief. Omdat wij het belangrijk vinden om zo sociaal verantwoordelijk mogelijk te ondernemen, compenseren we de CO₂-uitstoot die ons gas veroorzaakt middels het investeren in gecertificeerde compensatieprojecten. Het afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan internationale windparken, waarmee aantoonbaar de impact van de CO₂-uitstoot door gas is geneutraliseerd.

Onze missie

Wij vinden het enorm belangrijk dat de energietransitie in een versnelling raakt. Hoewel verscheidene partijen jarenlang delibereren over de beste aanpak om dit te bereiken, vinden wij dat de energiewereld hier het voortouw in moet nemen. Door geen marges boven onze tarieven voor stroom en gas te berekenen aan onze klanten, kunnen wij openlijk stellen dat wij ons daadwerkelijk inzetten voor het verminderen van het energieverbruik van onze klanten. EnergyZero heeft tot doel het veranderen van de energiewereld. Geen energieleveranciers die groeien dankzij de verkoop van zoveel mogelijk energie, maar energieleveranciers die zich hard maken voor de maatschappij.

EnergyZero neemt app Laadje voor duurzaam laden Tesla’s over

Het Nederlandse EnergyZero maakt bekend dat het de overname van het bedrijf achter de app Laadje heeft afgerond. Met de overname van Laadje is EnergyZero, specialist op het vlak van dynamische uurtarieven, in staat om zijn dienstverlening verder uit te breiden.
Lees verder…

ANWB gaat groene energie leveren tegen kostprijs

De ANWB introduceert ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen de werkelijke kostprijs. Abonnees betalen allemaal hetzelfde eerlijke en transparante tarief, dat ook op langere termijn eerlijk blijft.
Lees verder…

Eindelijk privé en zakelijke energie gescheiden voor thuiswerkende zzp-ondernemers

Vandaag introduceert Mijndomein Energie de Energiesplitter. Het is nu mogelijk om als zelfstandig ondernemer, die in deze tijd veel al thuis werkt, de groene energie van Mijndomein Energie te splitsen via het particuliere energiecontract. Het zakelijke verbruik komt op een aparte factuur, terwijl alle voordelen van een particulier energiecontract blijven bestaan.
Lees verder…