Onze visualisatie van een nieuwe energiewereld

Energy-as-a-Service als hèt businessmodel van de toekomst

Een klein icoon van een kalender

8/3/2022

EnergyZero bekleedt vol trots haar positie als innovator binnen de energiemarkt. Eén van de belangrijkste punten waarin wij verschillen van de rest, is onze Energy-as-a-Service businessmodel. Het energiecontract vormt bij ons namelijk niet het eindpunt, maar is juist de basis voor de overige diensten die wij onze partners bieden. Wil je hier meer over weten?

Wat is Energy-as-a-Service?

Zoals hierboven al vermeld, wordt het voor bedrijven die hun huidige dienstverlening willen uitbreiden met energie versimpeld om toe te treden tot de energiemarkt. Hoewel enige kennis over de energiemarkt uiteraard belangrijk is, hoeven whitelabels niet te veel tijd te investeren in het uitzoeken van verplichte processen voor het beleveren van eindklanten. Bovendien kunnen er allerlei diensten of producten gezamenlijk worden ontwikkeld om de eindklanten zoveel mogelijk te binden aan jouw merk.

Waarom Energy-as-a-Service?

Energy-as-a-Service draait om het toevoegen van allerlei diensten aan het energiecontract om zo whitelabels in staat te stellen gemakkelijk en zonder een grote investering energie aan hun portfolio aan reeds bestaande producten of diensten toe te voegen. Dankzij dit businessmodel worden kosten en tijd beperkt, omdat whitelabels zich niet vanaf punt A hoeven te verdiepen in de energiewereld. Wij van EnergyZero hebben hier namelijk al de nodige kennis en ervaring opgedaan, waardoor het voor andere bedrijven gemakkelijker wordt om toe te treden tot de energiemarkt. Het is binnen deze constructie gebruikelijk dat de eindgebruiker in de vorm van een abonnement gebruik kan maken van verschillende aanvullende producten of diensten op hun energiecontract, zoals zonnepanelen en laadpalen.

Welke diensten biedt EnergyZero?

Bij EnergyZero vormt het energiecontract de basis. Wij ontzorgen onze partners volledig gedurende het proces om eindgebruikers te kunnen voorzien van stroom en gas onder hun eigen naam. Hierdoor hoeven zij zich niet druk te maken over de praktische aspecten van het energiecontract. Vraag je je af hoe we dit precies doen?