Stekker met een uiteinde genaamd Privé en een uiteinde genaamd Werk

Split privé en zakelijk energiegebruik met onze energiesplitter

Een klein icoon van een kalender

8/3/2022

Vandaag introduceert Mijndomein Energie de Energiesplitter. Het is nu mogelijk om als zelfstandig ondernemer, die in deze tijd veel al thuis werkt, de groene energie van Mijndomein Energie te splitsen via het particuliere energiecontract. Het zakelijke verbruik komt op een aparte factuur, terwijl alle voordelen van een particulier energiecontract blijven bestaan.

In samenwerking met EnergyZero is Mijndomein Energie gestart met het maken van een nieuwe functionaliteit voor alle ZZP’ers in Nederland. De Energiesplitter is een nieuwe functie in het dashboard van Mijndomein energie, waarbij je gemakkelijk via de agenda-tool kan aangeven wat jouw werktijden zijn. Hierdoor worden de energiekosten van deze zakelijke uren apart als btw-factuur gefactureerd. Met de aparte factuur voor al het zakelijke verbruik is het vervolgens mogelijk om dit in de voorbelasting op te voeren.

“Nu thuiswerken vrijwel de norm is geworden, lopen privé en zakelijk steeds meer in elkaar over,” zegt Mijndomein medeoprichter Henri de Jong. “Uit onze analyse blijkt dat een veelvuldig thuiswerker zo’n € 400 tot € 500 aan zaak gerelateerde energiekosten maakt. Met de Energiesplitter bieden wij thuiswerkende zelfstandige ondernemers een tool die hen helpt zakelijke en privékosten gescheiden te houden. Dit levert duidelijkheid en een voordeel op, waar nu nog veel zelfstandige ondernemers op misgrijpen."

Waarom geen zakelijk abonnement?

Alle ZZP’ers kennen het wel. Weer een verkoper aan de telefoon die een zakelijk energiecontract probeert te verkopen. Het klinkt aantrekkelijk om af te sluiten, maar wat veel ondernemers niet weten is dat hiermee al jouw rechten als consument komen te vervallen. Ook voor het deel dat je privé gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de hogere boetes bij opzeggen. Mijndomein Energie biedt alle ZZP’ers een energiecontract aan met dezelfde rechten als voor de consument. Geen kleine lettertjes of verrassingen achteraf dus.

Groene stroom tegen inkoopprijs

Behalve dat het nu mogelijk wordt om te besparen op zakelijk verbruik, is het energiecontract van Mijndomein op zichzelf al voordelig. Mijndomein Energie biedt namelijk 100% groene energie aan tegen inkoopprijs. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand van € 3,50 zowel voor stroom als voor gas. Kies uit het flexcontract – veelal het goedkoopst – of een één tot vijf jaar vastcontract. De Energiesplitter is voor iedereen de eerste zes maanden gratis en kost daarna € 2,- per maand.

Lees meer over de Energiesplitter en bereken vrijblijvend jouw maandbedrag op Mijndomein Energie.