Over ons

Missie

Wij hebben onszelf een doel gesteld voor in de toekomst. EnergyZero wil al haar klanten straks een energierekening van nul euro op kunnen sturen. Goed voor ieders portemonnee, goed voor een bijdrage in een duurzame energievoorziening. Theoretisch is dat heel goed haalbaar. Praktisch zullen we echter nog een aantal obstakels moeten overwinnen en is die doelstelling niet van de ene op de andere dag gerealiseerd.

Het kan anders

Wij geloven in de kracht van data-analyse, gamification en nieuwe technologieën, maar ook in de kracht van communities en de consument. Wij zijn ervan overtuigd dat gedragsverandering en energiebesparing nog steeds veel te weinig aandacht krijgen. De consument is nooit verteld hoe zijn energiehuishouding in elkaar steekt. Hoe kan je dan van diezelfde consument verwachten dat ze opeens begrijpen wat er met duurzaamheid wordt bedoeld? De traditionele energiebedrijven komen langzaam in beweging, maar hun bedrijven zijn te groot om zich snel aan deze moderne tijden aan te passen.

EnergyZero BV is opgericht als alternatief voor de traditionele energiebedrijven die hun geld verdienen met de verkoop van gas en elektriciteit. Wij willen geen geld verdienen aan jouw verbruik. Wij willen jou een nieuw soort organisatie bieden en laten zien dat het anders kan en anders moet, als we de energievoorziening in het land daadwerkelijk willen veranderen. Als online energiebedrijf gebruiken wij allerlei technologieën uit andere bedrijfstakken om de onderwerpen "energie" en "energiebesparing" leuk, uitdagend en sociaal te maken.

EnergyZero Groep

EnergyZero is opgericht door twee ondernemers die ooit aan de wieg stonden van de eerste “Energybattle”. Met een achtergrond in het ontwikkelen van online applicaties om energieverbruik leuker, inzichtelijker en uitdagender te maken, ontstond het idee om een energiebedrijf te starten waar geen geld wordt verdiend aan het verbruik van elektriciteit en gas. Wij geloven dat we op die manier echt naar een duurzame energievoorziening kunnen groeien.

In de afgelopen jaren hebben verschillende personen en partijen ons ondersteund met kennis, kunde en kapitaal om EnergyZero te helpen ontwikkelen. Daar zijn we trots op en dankbaar voor. In 2017 heeft een van de oprichters besloten met EnergyZero een volgende stap te gaan maken en als volledig zelfstandig energiebedrijf te gaan opereren. EnergyZero heeft op 31 januari 2018 een eigen vergunning van de ACM ontvangen voor de levering van gas en elektriciteit. Inmiddels kunnen we zelfs spreken over de EnergyZero Groep, waar verschillende bedrijven vanuit een eigen discipline bijdragen om onze doelstellingen te bereiken. Auke Ferwerda is managing director van de EnergyZero Groep.

We hopen met nog veel meer bedrijven en organisaties de samenwerking aan te gaan om onze energierekening naar “zero” te brengen en om de uitstoot van CO2 in onze Nederlandse maatschappij te verlagen. Op naar een zo laag mogelijke energierekening!

Samenwerking

EnergyZero gelooft in samenwerking met meerdere merken en partijen in de (nieuwe) energiewereld. Alle merken hebben het doel om hun klanten voortdurend te ondersteunen met slimme data-oplossingen en duurzame maatregelen, zodat we uiteindelijk samen de energiekosten naar een zo laag mogelijk niveau kunnen brengen. Dat is goed voor onze portemonnee en dat is goed voor onze maatschappij.

EnergyZero is weliswaar een startende onderneming, maar onze ambities zijn groot. Samen met onze partners bundelen we onze krachten om die ambities te verwezenlijken. Wij gaan als online energiebedrijf graag de uitdaging aan de energiewereld te helpen veranderen.