Vacature Projectleider

EnergyZero zoekt een Projectleider met passie voor innovatie.

Over EnergyZero

EnergyZero is een ambitieus, nieuw energieplatform. Wij willen een belangrijke bijdrage leveren om de energiewereld écht te veranderen. Met een vernieuwend businessmodel en slimme samenwerkingen zetten wij een belangrijke stap naar de toekomst. EnergyZero wil geen geld verdienen aan energieverbruik. Onze missie is juist actief helpen om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen en het energieverbruik zo slim mogelijk in te richten en te minimaliseren.

Wij bieden onze partners toegang tot de energiemarkt om zo nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Dat noemen wij Energy-as-a-Service. Dit versterkt niet alleen de positie van onze partners in de markt, maar draagt ook bij aan het versnellen van de energietransitie. Als softwarebedrijf met een vergunning voor energielevering ontzorgen we volledig op het gebied van (wettelijke) verplichtingen die horen bij energielevering: van registratie tot facturatie. Daarnaast monitoren en analyseren we alle energiedata en ontwikkelen we samen met onze partners innovatieve energiediensten.

Onze klanten kunnen daarmee energiediensten leveren onder hun eigen naam waarmee dit aansluit op hun bestaande producten en diensten. We geloven in partnerships en in een nieuwe energiewereld waarin we samen met onze partners services rondom energie en mobiliteit aanbieden.

EnergyZero is een voorhoedespeler in de energiemarkt. In co-creatie met onze klanten bouwen wij innovaties die de energietransitie verder versnellen. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven projectleider, die hierin een voorname rol wil pakken.

Jouw verantwoordelijkheden en kernactiviteiten

EnergyZero zoekt een ervaren projectleider die met het team business development een brug kan slaan tussen IT-ontwikkeling en commercie. Op dat snijvlak zorg je, vanuit een gestructureerde en projectmatige aanpak, voor innovatie die leidt tot commerciële proposities. Je betrekt in een vroeg stadium partners en prospects die baat hebben bij de nieuwe dienst en maakt heldere afspraken met hen voor een commerciële Proof-of-Concept.

Met medewerkers vanuit de afdelingen IT, Operations en commercie richt je effectieve projectteams in die je motiveert, structureert en leidt naar de gewenste resultaten. Je maakt bondige en to-the-point projectplannen. Ook toets je de ambities die uit het project volgen aan het strategisch plan.

Functievereisten

 • Je hebt aantoonbare ervaring (5+ jaar) als projectleider (pré: Agile Project Management, IPMA of PRINCE2) en hebt de drive om je projectleiders-kwaliteiten verder uit te bouwen in een inhoudelijk complexe omgeving.
 • Je ben in staat om het projectteam te structureren en motiveren
 • Je bent communicatief sterk en effectief: luisteren, organiseren en proactief verbinden
 • Je neemt beslissingen: je bent verantwoordelijk voor de voortgang van jouw projecten en dat vergt een groot aantal beslismomenten
 • Tijdmanagement: doordat je zowel met stakeholders als je team aan de slag bent, is het van belang dat je jouw tijd goed indeelt
 • Pragmatisch visionair: je bent continue bezig met het maximaliseren van waarde. Je daagt mensen binnen en buiten jouw team uit om zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren
 • Aantoonbare kennis en ervaring in de energiesector is een pré
 • Je bent als projectleider flexibel en stressbestendig

Arbeidsvoorwaarden

EnergyZero bestaat uit een team van enthousiaste professionals die met passie, drive, humor en veel enthousiasme dagelijks samenwerken. Als je bij hen komt werken, krijg je in ieder geval:

 • Een dienstverband voor 40 uur per week
 • Een goed salaris
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen
 • Flexibiliteit in zowel werktijden als thuis of op kantoor in Rotterdam werken
 • Doorgroeimogelijkheden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een laptop in bruikleen

Stuur een e-mail

Verstuur je sollicitatie met motivatie naar job.8ak5m@mijndomein.recruitee.com