Flexibele energietarieven helpen de energierekening te verlagen

De prijs voor energie is elk uur verschillend, omdat zowel de vraag als het aanbod van energie zeer wisselend is. EnergyZero berekent jouw energiekosten met de prijs van dat moment. Wij geven elke dag helder inzicht in kosten, verbruik en de energieprijzen voor de volgende dag. Zo ben jij nog beter in staat om je energierekening te verlagen.

Elk uur een ander tarief

Het rekenen met flexibele tarieven is erg nieuw. We kunnen ons voorstellen dat jij daar nog niet aan gewend bent. Het is helemaal niet eng. Een flexibel tarief betekent dat jouw tarief voor het elekriciteitsverbruik elk uur anders is. Het tarief voor gas verandert elke dag en is dus 24 uur hetzelfde. De tarieven worden een dag vantevoren op de energiebeurzen bekend gemaakt. Dat betekent dat je dus rekening kan houden om je energieverbruik te verleggen naar de momenten wanneer het tarief lekker laag is.

Hoe berekenen wij jouw energiekosten?

Bij EnergyZero betaal je een vast maandbedrag. Dit bedrag is een voorschot voor de jaarlijkse eindafrekening van jouw energiekosten. Jouw daadwerkelijke energiekosten worden elke dag berekend. Zo kunnen wij jou elke dag laten zien, hoeveel jij al bespaard hebt of hoeveel jij nog moet bijbetalen. Nooit meer onaangename verrassingen.

Wordt energie in de toekomst gratis?

Er gebeurt van alles in de energiemarkt. We gaan steeds meer elektrische apparaten gebruiken. En er worden steeds meer duurzame energiebronnen gebruikt zoals windmolens en zonnepanelen. Deze veranderingen scheppen nieuwe mogelijkheden om energie anders te gaan afrekenen. Van hele dure uren tot misschien wel gratis energie.